Menu
Your Cart

Arbust fructifer agrise galben Amia

Arbust fructifer agrise galben Amia
Despre transport
Bucuresti si jud. Ilfov - 13 lei primul kg, 1 leu pentru fiecare kg suplimentar. Pe teritoriul Romaniei -20 lei primul kg, 1 leu pentru fiecare kg suplimentar

Arbust fructifer agrise galben Amia
Denumire stiintifica: Ribes uva-crispa
Denumire populara: Agris galben
Se intalneste in Europa, Asia, America Centrala si de Nord ca planta spontana. Sistemul radicular este destul de superficial si ramificat, marea masa a radacinilor fiind situata la 10-40 cm. Creste sub forma de tufa cu inaltimea de 1 m, cu tulpina foarte ramificata, purtatoare de ghimpi lungi si ascutiti.
Cerinte fata de factorii de mediu: Fiind o specie de climat umed si racoros, are pretentii mai mari fata de acesti factori. in timpul repausului de vegetatie, rezista la temperaturi de -30°C. Florile si fructele tinere rezista la temperaturi de -4°C. Creste bine acolo unde se inregistreaza 700-900 mm precipitatii, unde verile sunt potrivit de calde si mai umede, nesuportand arsita din timpul verii. Suporta destul de bine si semiumbra. Prefera solurile revene, fertile si bine drenate, cu apa freatica la peste 1,2 m, cu pH-ul de 4,6-5.
Utilizare: Fructele, foarte aromate si bogate in: glucide (4-10%), acizi organici (1,1-2,4), elemente minerale, substante pectice (0,23-1,62%), proteine (0,6%), vitamina C 19-35 mg%, saruri minerale etc. Fructele se consuma in stare proaspata sau se folosesc la prepararea de compot, gem, dulceata, peltea etc.


Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
Rău Bun
  • Stoc: Nu este in stoc
  • Model: 4018998
  • Greutate: 0.10kg
17,40 Lei
Fără TVA: 15,96 Lei